Elektrolyytti+aminohapot

20,95 47,95 

Criollo Elektrolyytti+aminohapot on jauhemainen elektrolyyttivalmiste: runsaasti elektrolyyttejä, aminohappoja, vitamiineja ja hivenaineita sisältävä täydennysrehu hevosille; kovan rasituksen (myös ennen rasitusta), kuljetuksen, kuumeen, ripulin ja hikoilun yhteydessä elektrolyyttitasapainon palauttamiseksi.

Rasitus ja nestetasapainon järkkyminen lisää magnesiumin, kaliumin, natriumin, kloridien ja vitamiinien tarvetta.

Ei doping-varoaikaa!

Koostumus:

dekstroosi, natriumkloridi, vitamiiniseos, magnesiumfostaatti, kalsiumkarbonaatti, lysiini, metioniini

Ravintoaineet g/ kg:

proteiini 2,5
rasva 0
raakakuitu 3,5
tuhka 5,5
natrium 133,5
magnesium 3
kloridit 222
kalium 20,5
kalsium 2,5
fosfori 3

Lisäaineet mg/ kg:

mangaani 3
rauta 8,3
E-vitamiini (3a700) 755
C-vitamiini (3a300) 2475
B1-vitamiini (3a821) 80
B2-vitamiini 150
B6-vitamiini (3a831) 105
B12-vitamiiini 0,25
niasiini (3a315) 550
pantoteenihappo (3a841) 470
foolihappo (3a316) 15
metioniini 5 g/ kg
lysiini 40 g/ kg

Käyttöohje:

Annetaan tarvittaessa, sekoitetaan rehuun tai juomaan.

Hevonen (500 kg) 2 – 4  mittaa (13 g ~ 15 ml)

Natrium, kloridit, magnesium ja kalium ovat erittäin tärkeitä energiantuotannossa, hermoston ja  lihasten toiminnoissa ja lihasten palautumisessa.

Elektrolyytit (kalium, kloridi ja natrium) ja riittävä nesteytys varmistavat optimaalisen aineenvaihdunnan soluissa; ne edistävät hevosen suorituskykyä. Kovan rasituksen, kuljetuksen, kuumeen, ripulin, stressin ja hikoilun aikana ja korkeissa lämpötiloissa hevonen menettää paljon elektrolyyttejä. Lihassolujen aineenvaihdunta hidastuu ja näin myös lihasten toiminta hidastuu. Elektrolyyttien puute näkyy hermostohäiriöinä ja lihasten ongelmina: mm. lihaskramppeina, lihaskipuina ja väsymisenä. Kovan rasituksen ja runsaan hikoilun jälkeen on tärkeää palauttaa elimistön elektrolyyttitasapaino; menetetyt elektrolyytit on korvattava! Dekstroosi yhdessä elektrolyyttien kanssa tehostaa veden imeytymistä ja näin nopeuttaa myös palautumista.

Tärkeitä välttämättömiä aminohappoja ovat lysiini ja metioniini, joita elimistö ei itse pysty valmistamaan, vaan nämä aminohapot on saatava ravinnosta. Lysiini on tärkeä lihaskehitykselle ja sen vaikutus kohdistuu myös valtimoihin, sydämeen ja verisuoniin. Metioniini on tärkeä jänteille ja sidoskudoksille ja tehostaa rasva-aineenvaihduntaa ja kuona-aineiden poistoa. Lysiinistä ja metioniinistä muodostuu elimistössä karnitiinia, joka taas vahvistaa suorituskykyä, auttaa palautumisessa, tehostaa rasvojen aineenvaihduntaa ja jolla on voimakas sydäntä ja verisuonia vahvistava vaikutus.

E-vitamiini (antioksidantti) on erittäin tärkeä lihasten toiminnoille ja erityisesti rasitustilanteissa suojaten vaurioilta ja on erittäin tärkeä myös rasvahappojen kuljetukselle.

C-vitamiini (antioksidantti) vaikuttaa muiden vitamiinien imeytymiseen ja on ns. yleiskuntovitamiini.

B-vitamiineja tarvitaan lihaksissa tapahtuvaan energianmuodostamiseen ja rasitusten aiheuttamien lihasten kudosvaurioiden korjaamiseen:

  • B1-vitamiinia tarvitaan hiilihydraateista saatavan energian hyväksikäytössä.
  • B2-vitamiinilla on tärkeä tehtävä lihasten energiantuotannossa ja valkuaisten ja rasvojen aineenvaihdunnassa.
  • B6-vitamiinilla tärkeä vaikutus elimistön nestetasapainoon ja hermojärjestelmään, lisäksi se edistää valkuais- ja rasva-aineenvaihduntaa ja ravinnon imeytymistä.
  • B12-vitamiinia tarvitaan energia-aineenvaihdunnassa ja punaisten verisolujen valmistuksessa ja uusiutumisessa B12-vitamiini on välttämätön.
  • Niasiini vaikuttaa rasvahappojen aineenvaihduntaan ja laajentaa myös verisuonia ja on näin ollen tärkeä verenkierron ja hermoston toiminnalle ja on välttämätön hiilihydraattien ja valkuaisaineiden aineenvaihdunnalle.
  • Pantoteenihappo  edistää hiilihydraattien, valkuaisaineiden ja rasvahappojen aineenvaihduntaa elimistössä, edistää energia-aineenvaihduntaa, lisäksi se ylläpitää ja korjaa soluja, välttämättömien rasvahappojen valmistamiseen ja pilkkoutumiseen foolihapolla on myös oma osuutensa.
  • Foolihappo on välttämätön kudosten kasvulle ja uusiutumiselle ja punasolujen muodostukselle. Myös energiantuotanto ja valkuaisaineenvaihdunta tarvitsevat foolihappoa.