CRIOLLO-HEVOSREHUT JA LISÄRAVINTEET JO VUODESTA 2010 HEVOSESI HYVINVOINTIIN!

Jo vuoden 2010 alussa keksimme tunnuslauseemme HEVOSESI HYVINVOINTIIN, kun aloimme valmistamaan Criollo-hevosrehuja ja -lisäravinteita ja tunnuslauseemme on ollut myös toimintamme perusta. Olemme pieni perheyritys Etelä-Karjalan Lappeenrannassa ja olemme valmistaneet Criollo-hevosrehuja ja -lisäravinteita vuoden 2010 alusta. Criollo on rekisteröity tuotemerkki ja rakkaus hevosiin sai meidät kehittämään tuotteita, jotka täydentävät hevosen ravinnontarpeen tehokkaasti ja helposti – näin syntyi Criollo-hevosrehut ja -lisäravinteet.

Yli 50 vuoden hevoskokemuksemme perusteella olemme todenneet, että yksinkertainen ruokinta on myös edullinen, kun tuotteet ovat laadukkaat, eikä hevoselle syötetä mitään turhaa purkeista ja purnukoista!

Criollo-rehuilla ja lisäravinteilla hevosesi saa mukavuutta elämäänsä ja sinunkin on mukava olla ja urheilla hyvinvoivan hevosesi kanssa. Mottomme: Hoida ensin sijassa hevosesi terveyttä ja vasta sen jälkeen ongelmia!

CRIOLLO – ruokinnan edelläkävijä

Criollo-rehut tehdään ensiluokkaisista raaka-aineista, jotka takaavat tuotteiden laadukkuuden. Criollo-rehut on suunniteltu Suomen vaativiin olosuhteisiin kaikenlaisille hevosille ja poneille ja niissä on markkinoiden parhaat pitoisuudet – vertaile! 

Tarkoin suunnitellut kauraton Criollo Top -täydennysrehu kauran lisäksi ja SUOSITTU kauraton Criollo Full -täysrehu sisältävät oikeassa suhteessa KAIKKI hevosen tarvitsemat kivennäiset, hivenaineet,  vitamiinit ja aminohapot. Idea rehuihin lähti siitä, kun Suomessa ei todellakaan ollut yhtään rehua markkinoilla, jossa olisi KAIKKI, mitä hevonen tarvitsee.

Muita Criollo-rehuja ovat:

Criollo Light, viljaton, erittäin matala tärkkelys- ja sokeripitoinen täysrehu: tärkkelys 6,0 ja sokeri 4,2! Criollo Light soveltuu erityisen hyvin lihasongelmaisille, mahahaavasta kärsiville, kaviokuumeherkille ja metabolista ja Cushingin oireyhtymää ja PSSM:ää sairastaville hevosille. Sopii erinomaisesti alkuperäisroduille!

Criollo Mash, kauraton myslirehu kilpa- ja harrastehevosille erityisesti palautumiseen suorituksen jälkeen ja herkälle vatsalle! Criollo Mashissa on matala tärkkelys- ja sokeripitoisuus.

Criollo Natur, mahdollisimman luonnollinen, kauraton myslirehu kilpa- ja harrastehevosille; sisältää runsaasti omega-rasvahappoja ja kaikki hevosesi tarvitsemat vitamiinit, kivennäiset, hivenaineet ja aminohapot. Criollo Naturissa on matala sokerikpitoisuus. Criollo Natur – luonnollisesti hevosesi hyvinvointiin! 

Criollo Protein on tarkkaan suunniteltu kauraton valkuaisrehu varsoille, kasvaville, siitostammoille, kilpa- ja harrastehevosille. Criollo Proteinilla kantava tamma, imettävä tamma ja kasvava varsa/ nuori hevonen saa riittävästi proteiinia. Lisäksi Criollo Protein on erinomainen rehu lihasköyhälle hevoselle lihasmassan kehittämiseen. Myös rehujen valkuaispuutteen täydennykseen.

Criollo-rehut ovat markkinoiden ensimmäiset rehut, joissa mukana on ollut alusta lähtien mm. pellavansiemenrouhe ja elävä hiiva! 

Criollo – originaali! 

Criollo-lisäravinteet ovat Avainlippu-tuotteita! Ne valmistetaan Lappeenrannassa Ruokaviraston hyväksymissä tiloissa. Kotimaisissa Criollo-lisäravinteissa on pyritty mahdollisimman luonnonmukaisuuteen ja ne ovatkin hevosesi hyvinvoinnin kannalta tärkeitä, jos tai kun hevosellasi on mahdollisia ongelmia terveyden suhteen. Näillä lisäravinteilla Criollo-säkkirehujen lisäksi hevosesi saa iloa ja mukavuutta elämäänsä – muuta et tarvitse. Criollo-tuotteissa voimmekin sanoa: Laatu korvaa määrän! Käytämme Criollo-lisäravinteissa ensiluokkaisia raaka-aineita, mm. kaikki nivelravinteet on valmistettu elintarvikelaadusta ja Criollo-nivelravinteissa ei ole mitään täyteaineita.

Criollo -rehut ja -lisäravinteet ovat olleet markkinoilla jo kymmenen vuotta ja saaneet todella paljon positiivista palautetta käyttäjiltä! Pyrimme vastaamaan tuotteissamme asiakkaidemme toivomuksiin, mutta pitämään tuotteet kuitenkin mahdollisimman luonnonmukaisina.

Mistä tulee Criollo?

Bella-hevosen naama

Criollo” on logosta lähtien itse suunniteltu; etiketit, esitteet ja myös säkit on itse suunniteltu. Näin tuotteisiin saatiin oman käden jälki alusta alkaen. Jopa hevonen, jonka kuvaa on alkujaan käytetty Criollo-tuotteissa, on oma kasvatti Maxi’s Maybell (kuva Tarja Ruotsalainen).

Mistä tulee ”Criollo”? Se on eteläamerikkalainen, sitkeä, pieni ja älykäs hevosrotu – kuten yrityksemme, pieni ja sitkeä perheyritys. Lisäksi Criollo on kaakaopapulaji, josta valmistetaan suklaata, joka taas vie jokaisen ihanien makunautintojen äärirajoille – kuten Criollo-rehumme hevosen!

Yrittäjien oma hevosharrastus

Eija Eklund-Miettinen, Maxi ja Mira Miettinen ajopuvuissa ja Markku Miettinen. Kuva: Kikka Sissala-Hallikas

Eija on harrastanut hevosia koko ikänsä; setällä oli suomenhevonen, jolla ensimmäistä kertaa pääsi ratsastamaan kolmen vanhana ja ajamaan kärreillä jo neljän vanhana; käynyt pienestä pitäen talleilla ja siitä sitten ratsastuksen pariin ja nyt useamman vuosikymmenen ravipuolella. Montén Suomen mestaruus vuonna 1991 omalla kasvatillaan Falcon Jet on Eijan ikimuistoisin saavutus n. 400 ajamastaan startista. Nyt kilpaa-ajaminen on jäänyt vähille ja ravivalmennus vie enimmän harrastusajan. Eija perusti Suomen Monté-ohjastajat ry:n v. 1990 ja toimi useita vuosia yhdistyksen puheenjohtajana.

Eijan innostuksen myötä myös aviomies Markku on kiinnostunut hevosista ja on myös ohjastanut parisataa starttia.

Lapset Maxi ja Mira ajoivat nuorempana poneilla useamman vuoden. 

Maxin innostuessa jykevimmistä hevosvoimista (moottoriurheilu) Mira on jatkanut raviharrastustaan montessa, jossa ajaa kilpaa lähinnä omilla hevosillaan.

Mira Miettinen ja Amon-Ra
Kuva: Iina Ahtiainen