Yeast

16,95 44,95 

Criollo Yeast on rehuaine hevosille vatsan ja kehon toiminnan ylläpitämiseen ja hyvinvointiin ja ihon ja karvan hyvinvointiin.

Ruokintaan on hyvä lisätä hiivaa, jolloin kuidun sulavuus paranee. Hiivan uskotaan helpottavan kuitujen sulamista ja stimuloivan bakteerien kasvua, jolloin rehun hajotus tehostuu. Hiiva parantaa myös valkuaisen sulavuutta ja lisää ravinteiden imeytymistä (esim. kalsium ja fosfori).

Criollo Yeast on 100 % panimohiivaa (Saccharomyces cerevisiae).

Ravintoaineet %:

proteiini 46,0

tärkkelys 6,2

kosteus 6,0

raakarasva 2,7

sokeria 1,2

raakakuitu 1,0

lysiini 8,3

metioniini 1,8

1 kg oluthiivaa sisältää:

B1 -vitamiinia 2000 mg

B2 -vitamiinia 400 mg

B6 -vitamiinia 25 mg

Käyttöohje:

sekoitetaan rehuun, hevonen (500 kg) annostus 3 – 5 mittalusikallista/ pv (mitta 15 ml)

Sallittu kantaville. Ei doping-varoaikaa.

Oluthiiva sopii sairaudesta toipuville hevosille.

Ei sisällä mitään täyteaineita!

Lisäämällä voimakkaasti tärkkelyspitoisilla rehuilla ruokittavan hevosen ruokintaan hiivaa voidaan vähentää suoliston pH:n laskua ja maitohappopitoisuuden vaihtelua. Hiivan avulla hevonen sietää paremmin tärkkelyspitoista ruokintaa ilman, että sille kehittyy ruokinnallista häiriötä elimistöönsä, sillä hiiva hyödyntää osan tärkkelyksestä omaan kasvuunsa. Hiivan lisääminen hevosen ruokintaan vähentää aerobisten bakteerien määrää, näiden bakteerien korkea määrä on liitetty ruoansulatuskanavan häiriötiloihin.

Saccharomyces cerevisiae -hiivan on todettu stimuloivan ja tasapainottavan suoliston loppuosan (umpisuoli ja paksusuoli) mikrobien lisääntymistä ja edistävän kuitujen hajotusta. Hevosen ruoansulatuksen kannalta tärkeää on mikrobiston hyvinvointi; ilman mikrobistoa hevonen ei voisi käyttää ravinnokseen kasvin soluseinämän aineita. Lisäksi mikrobisto suojaa elimistöä, vapauttaa kuollessaan hevosen käyttöön mikrobivalkuaista ja valmistaa B- ryhmän vitamiineja ja C- ja K-vitamiinia ja lisää vastustuskykyä. Oluthiivassa on runsaasti luonnollisia B-vitamiineja, valkuaista, aminohappoja, entsyymejä ja kivennäisiä. Oluthiiva voi sisältää jopa 16 erilaista aminohappoa ja 15 mineraaliainetta.