EtusivuTarjouksetYritysesittelyTietopakettiJälleenmyyjätToimitusehdotRekisteriselosteYhteystiedot
TARJOUSERÄ Ruusunmarja-rouhetta 2 x 500 g
TARJOUSERÄ Ruusunmarja-rouhetta 2 x 500 g
19.90 €

Ruusunmarja (Rosa canina) on C-vitamiinirikkain kaikista marjoista (1000 - 3000 mg/ 100 g) ja lisäksi siinä on paljon E-vitamiinia. Ruusunmarja sisältää, mm. bioflavonoideja, antioksidantteja, aminohappoja, glukoosia, betakaroteenia, kuparia, kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä, rautaa, seleeniä, Omega-3 -rasvahappoja, fluoridia, vitamiineja A, K, D, B6 ym.

Ruusunmarjaa on perinteisesti käytetty anemian ehkäisyyn ja sillä on vastustuskykyä parantava ominaisuus.

Ruusunmarjaa käytetään tehokkaasti nivelten toimintakyvyn ylläpitämiseen ja hyvinvointiin. Sen on havaittu lievittävän tehokkaasti niveltulehduksen ja nivelsäryn oireita. Erityisesti kovassa rasituksessa oleville ja vanhoille hevosille ruusunmarja on oivallinen lisä ruokintaan. Vaikuttava aine on ruusunmarjan galaktolipidi, joka hillitsee nivelien tulehdusta, parantaa liikkuvuutta ja vähentää kipua. Ruusunmarja on C-vitamiinirikkain kaikista marjoista (1000 - 3000 mg/ 100 g). C-vitamiini parantaa kollageenituotantoa.

Ruusunmarja sisältää myös pektiiniä, joka on liukeneva kuitu ja edesauttaa suoliston toimintaa voitelemalla sitä ja tasapainottaa suojaavaa limakerrosta. Tämän lisäksi pektiini stabiloi suojaavaa mahan limakalvoa sekä nostaa mahan pH-arvoa. Ruusunmarjan pektiinillä, kuten muillakin liukoisilla kasvikuiduilla, tiedetään olevan myös lievä kolesterolia alentava vaikutus. Nykyään ruusunmarjan on todettu laskevan veren kolesterolitasoa, lisäävän sapeneritystä ja vahvistavan maksaa. Ruusujen eteeriset öljyt ovat tulehduksia ja mikrobeja estäviä ja parantavat kudosten uusiutumista sekä lisäävät sappinestettä. Lisäksi ruusunmarjan sorbitoli estää vatsan liikahappoisuutta ja lisää syljeneritystä. Pektiinin ja lesitiinin koossapitävä ominaisuus (paksu ja suojaava geeli) auttaa kuitujen (Laminaria ja Ispaghul) kiinnittymisessä limakalvoon. Testeissä on pystytty osoittamaan nopeutunutta haavaumien paranemista syötetäessä pektiiniä ja lesitiiniä. Pektiini ja lesitiini suojelevat stressimahaa.

Ruusunmarja auttaa myös kavioiden, ihon ja karvan laatuun. Ruusunmarjaa käytetään myös kaviokuumeen tukihoitona.

Käyttöohje: annostus päivittäin, sekoitetaan
rehuun, hevonen (500 kg)
1 - 5 rkl (1 rkl = 15 ml = 10 g)

 

2 x 500 g pussi

Kpl: